Fragment din “Craciunul si Pastele in traditia initiatica” – Omraam Mikael Aivanhov

Nasterea lui Hristos este o problema foarte importanta de care toti initiatii trebuie sa se preocupe.

Sfantul apostol Pavel spune discipolilor sai ca s-a trudit indelung pentru a face ca Hristos sa se nasca in ei! Si el a inteles ca Hristos trebuie sa se nasca in fiecare suflet omenesc.

De aceea el vorbea discipolilor sai, ii sfatuia si chiar ii zgaltaia, pentru ca ei sa se purifice si sa realizeze acea stare de primire, de supunere de adorare, fiindca acestea sunt conditiile necesare pentru a primii germenele din inalt.

Nasterea Pruncului Hristos este un eveniment ce trebuie sa se produca in mai multe planuri, mental, astral si fizic. Omul nu il pote face sa se nasca pe Iisus in sine daca nu si-a inteles mama, pamantul. Daca el nu stie ce este pamantul, daca nu are cu acesta niste relatii afectuoase, respectuoase, constiente, el nu cere nici o posibilitate de a-si schimba corpul sau fizic.Corpul nostru este in legatura cu pamantul si se va intoarce in pamant, fiindca este plamadit din pamant, fiindca este fructul sau, copilul sau.Iar daca unul nu se afla intr-o relatie corecta cu pamantul, Hristos nu se poate naste in faptele sale, in corpul sau fizic.

Exista o stiinta profetica despre legaturile omului cu pamantul, comportamentul pe care el trebuie sa il aiba cu acesta; cum sa i se adreseze, cu sa ii multumeasca sa extraga niste forte din el, cum sa ii dea toate impuritatiile sale pentru ca acesta sa le transforme.

Nimic nu se explica daca credem ca nasterea lui Iisus este un eveniment ce se produce odata la doua mii de ani. Adevarul este ca Hristos a aparut de nenumarate ori pe pamant si chiar pe alte planete, in intreg universul si va aparea si in viitor.

Pastrati aceasta imagine a ieslei cu Iosif, Maria si Pruncul intre un magar si un bou si acea stea care straluceste deasupra grajdului. La fel cum nasterea unui copil contine intreaga speranta a vietii, nasterea lui Hristos in fiecare an in univers constituie speranta ca Dumnezeu nu i-a parasit pe oameni.

Desi, ei ii incalca fara incetare legile. El le acorda credit trimitandu-l mereu un salvator, fiinca El nu doreste ca nici un suflet sa se piarda. Chiar si cei care au facut cele mai mari prostii trebuie sa se restabilieasca.

Desigur, ei vor suferii, vor platii, vor repara, dar Dumnezeu le da sanse sa avanseze. Ceea ce este rau, este sa va descurajati si sa renuntati sa faceti eforturi ca sa evoluati.

Si sa nu uitati, Craciunul dureaza inca cateva zile dupa 25 decembrie. In inalt, in cer are loc o sarbatoare, iar la aceasta sarbatoare trebuie sa participati si voi cel putin cu ajutorul gandului. Este pacat ca foarte putini oameni stiu sa se dedubleze pentru a participa cu adevarat la ea.

Cat despre majoritatea sa numai vorbim! Ei au mancat, au baut si acum sunt bolnavi. Dar de acum inainte, s-a terminat. Nu mai trebuie sa sarbatoriti astfel Craciunul. Voi sunteti niste discipoli si trebuie sa lucrati pentru a face pe Pruncul Iisus sa se nasca in voi. Pentru moment ii pregatiti conditiile.

Lăsați un răspuns

Arhiva
Free counters!